INOVATIVNI OTOCI Imaš zamisao kojom bi obogatio lokalnu zajednicu?

Ilustracija: Pixabay

INOVATIVNI OTOCI Imaš zamisao kojom bi obogatio lokalnu zajednicu?
06 listopada
15:21 2019

Vjerojatno na otocima Cresu i Lošinju postoje entuzijasti s inovativnim zamislima koje bi mogle doprinijeti razvoju otoka na turističkoj, infrastrukturnoj ili nekoj drugoj razini.

Štoviše, ne želite izaći u javnost pribojavajući se podsmjeha ili ste mišljenja kako vas nitko neće ozbiljnije shvatiti. Ne klonite duhom i ne odustajte, postoji bezbroj primjera realizacije uspješnih projekata koji su jednako tako bili predmet neprihvaćanja u samome začetku.

Što učiniti u slučaju da imate briljantan prijedlog i koje mogućnosti trenutno postoje da isti dospije na prava mjesta, otkrijte u nastavku.

1. Osnivanje udruge

Ukoliko imate viška vremena i spremni ste izdvojiti nešto financijskih sredstava, u tom slučaju prihvatljivo rješenje bilo bi osnivanje udruge. Kada na taj način steknete status pravne osobe ozbiljnije vas se tretira, pomalo razočaravajuća činjenica, ali je nažalost tako. Benefiti osnivanja udruge višestruki su, možete djelovati lokalno, te na nacionalnoj pa i međunarodnoj razini. Samim tim su veće prilike za povlačenje financijskih sredstava, čime ste (do)kapitalizirali vaše početno ulaganje. Vrste djelatnosti su šarolike pa se tako vaša udruga može primjerice orijentirati na zaštitu kulturne baštine, organizaciju sportskih događanja ili djelovati na međunarodnoj razini. Više informacija o postupku osnivanja pročitajte ovdje.

2. Natječaji turističkih zajednica i lokalne samouprave / osnivanje tvrtke ili obrta

Gradovi Cres i Lošinj te lokalne i županijske turističke zajednice organiziraju natječaje na kojima možete kao fizička ili pravna osoba predstaviti svoje zamisli, odnosno proizvode i rukotvorine. Ukoliko zadovoljite, možete čak ostvariti prava na dodatna financijska sredstva za razvoj vaših inovacija i promociju istih. Također postoje i potpore koje gradovi nude kroz javne pozive za registraciju start-up tvrtke ili obrta. Ako ste mišljenja da imate “zlatnu koku”, svakako je u tom slučaju korisnije registrirati tvrtku ili obrt. Više o tome pročitajte ovdje. Ne zaboravite iskoristiti sredstva koja nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje kroz Mjere aktivne politike zapošljavanja, a o kojima možete čitati ovdje.

3. Kontaktirajte portal Apsyrtides.info

Lokalni medij koji će vas istinski te u potpunosti i bezrezervno podržati u namjeri da se čuje za vaše zamisli. Ako ste u nedoumici što učiniti, javite se putem e-pošte marketing@apsyrtides.info. Neka vam ovo mjesto bude odskočna daska za daljnju distribuciju vaših inovacija, proizvoda i usluga. Ne ustručavajte se postati odvažni, okuražite se i krenite u realizaciju onoga što naše otoke čini boljim mjestom.

PRETRAGA

#OSTANIODGOVORAN

PONUDA POSLOVA

listopad 2019
P U S Č P S N
« ruj   stu »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKA PROGNOZA

PLOVIDBENI RED NA LOKALNIM LINIJAMA

ZAKON O OTOCIMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: