EKSKLUZIVNO Od najavljene gradnje ‘velike marine u Malom Lošinju’ neće biti ništa?

Foto (ilustracija): Vedran Morin

EKSKLUZIVNO Od najavljene gradnje ‘velike marine u Malom Lošinju’ neće biti ništa?
06 studenoga
14:30 2019

Točno dvije godine su prošle od najavljene gradnje velike marine u Malom Lošinju, o čemu su mediji svojevremeno naširoko izvještavali.

Goran Marić, bivši ministar državne imovine u aktualnoj Vladi Andreja Plenkovića, krajem 2017. glasno je najavljivao veliko infrastrukturno ulaganje u izgradnju marine u Malom Lošinju, koju je trebala graditi ACI iz Opatije. Naime, izgradnjom te marine, prema Marićevim riječima, zapuštena državna imovina, koja kao ruglo u Malom Lošinju stoji već 27 godina, trebala je dobiti novu upotrebnu vrijednost i lice. No, nastavno na te najave i vremenski period koji je u međuvremenu prošao, portal Apsyrtides.info danas doznaje kako od cijelog tog projekta, do daljnjega, neće biti ništa. Barem ako ćemo suditi prema pristiglom odgovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI), u kojem stoji da “do danas nisu stečeni zakonski uvjeti za raspis javnog prikupljanja ponuda i dodjelu koncesije za izgradnju i gospodarsko korištenje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u Malom Lošinju”.

Kako MMPI nije u mogućnosti predvidjeti točan početak izgradnje marine, te kako u svom odgovoru također navodi da “nije zaprimilo zahtjev od strane ovlaštenika koncesije”, ostaje zaključiti kako iza Marićevog obećanja ostaje veliko ništa. Iz Grada Malog Lošinja tek se očekuje službena informacija, dok je iz ACI Opatija stigao odgovor kako je upit proslijeđen na očitovanje prema ACI Rijeka.

Podsjetimo, Goran Marić u službi je proveo nepune tri godine (studeni 2016. do srpnja 2019.), ali pritisnut aferama, o kojima su pred kraja mandata pisali mediji, daje ostavku na mjesto ministra državne imovine, nakon čega je aktivirao svoj zastupnički mandat u Saboru. Marić je tada kao skužu novinarima poručio da “više nije u stanju durati pritisak na njega i njegovu obitelj”. Upit je poslan i prema Ministarstvu državne imovine, ali stiglo je tek proslijeđivanje ka MMPI-u.

Slijedom svih ovih napisa, Apsyrtides.info će izvještavati pravovremeno kako budu stizale nove informacije.

PRETRAGA

#OSTANIODGOVORAN

PONUDA POSLOVA

studeni 2019
P U S Č P S N
« lis   pro »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKA PROGNOZA

PLOVIDBENI RED NA LOKALNIM LINIJAMA

ZAKON O OTOCIMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: