ACI Club o gradnji marine na Velopinu: ‘Idejni projekt je u postupku izrade’

Foto (ilustracija): Vedran Morin

ACI Club o gradnji marine na Velopinu: ‘Idejni projekt je u postupku izrade’
07 studenoga
16:45 2019

Nakon što je portal Apsyrtides.info objavio priču o dvogodišnjem “praznom prostoru” najavljivanog infrastrukturnog projekta izgradnje marine na Velopinu (bivši vojni kompleks) u Malom Lošinju, stigao je odgovor Adriatic Croatia International Cluba (ACI) iz Rijeke.

Apsyrtides.info je u tekstu o najavljenoj gradnji velike marine u Malom Lošinju, citirajući odgovor resornoga ministarstva kako još uvijek nisu stečeni zakonski uvjeti za izgradnju i gospodarsko korištenje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u Malom Lošinju, izvijestio da, do daljnjega, od gradnje neće biti ništa. Naime, krajem 2017. godine, bivši ministar državne imovine Goran Marić najavio je gradnju luke nautičkog turizma u Malom Lošinju, no do danas konkretnih ativnosti oko marine nije bilo. Stoga je Apsyrtides.info ponovno aktualizirao ovu priču, te je tim povodom i stigao odgovor potencijalno budućega koncesionara, ACI-ja iz Rijeke.

Kako se kratko navodi u pristigloj elektroničkoj pošti, s obzirom da se u predmetnom slučaju radi o luci posebne namjene koja je od značaja za Republiku Hrvatsku, odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture od 25. ožujka 2019. godine u ime Vlade Republike Hrvatske, kao davatelja koncesije ovlastilo se društvo ACI d.d., kojemu sada predstoji ishođenje pravomoćne lokacijske dozvole u periodu od 2 godine.

“Trenutno smo u postupku izrade idejnog projekta i studije utjecaja na okoliš za zahvat izgradnje luke nautičkog turizma – marine Velopin u Gradu Malom Lošinju”, zaključuje se u kratkom priopćenju.

Iz ACI-ja, pak, nisu dali konkretne odgovore, ali portal Apsyrtides.info svakako će i dalje izvještavati javnost s novim informacijama, kako one budu pristizale.

PRETRAGA

#OSTANIODGOVORAN

PONUDA POSLOVA

studeni 2019
P U S Č P S N
« lis   pro »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKA PROGNOZA

PLOVIDBENI RED NA LOKALNIM LINIJAMA

ZAKON O OTOCIMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: