Dean Vidaković: Cilj je oformiti respektabilnu seniorsku momčad za Prvu malonogometnu ligu

Foto: SportNews.hr

Dean Vidaković: Cilj je oformiti respektabilnu seniorsku momčad za Prvu malonogometnu ligu
16 siječnja
17:53 2020

Lošinjska javnost do nedavno nije bila upoznata s postojanjem dva juniorska ‘krila’ Malonogometnoga kluba Lošinj, sve dok Apsyrtides.info nije počeo izvještavati o sjajnim rezultatima zagrebačke podružnice.

Nakon nastupa na prestižnoj “Kutiji Šibica”, dečki pod vodstvom trenera Deana Vidakovića nastupili su na jakom turniru “Zagreb Winter Cup”. Tamo su nastupom u dvije kategorije, do 19 i 21 godine, osvojili prva mjesta u svojim skupinama, da bi kasnije U19 momčad ispala u četvrtfinalu od finalista “Sunprotecta”, dok su juniori stigli do finala gdje ih je porazio “Barcode Caffe”. Povodom odličnih rezultata porazgovarali smo s trenerom Deanom Vidakovićem.

Kako je nastala ideja da se oforme dvije juniorske podružnice?

Prije dvije godine je došlo do ideje za nastajanjem dviju juniorskih podružnica za što je najzaslužniji tadašnji tajnik kluba Bojan Purić, koji je zbog nedovoljnog odaziva lošinjskih juniora zatražio suradnju sa mnom kako bi zajedno okupili ekipu sačinjenu od lošinjskih i zagrebačkih dečkiju koje sam ja u to vrijeme trenirao. Nakon procesa registracije u klub i liječničkih pregleda, tajnik kluba Bojan Purić je javio da se ni jedan lošinjski junior nije odazvao organiziranim treninzima u Malom Lošinju. Tijekom prvenstva zagrebačkim dečkima pridružio se lošinjski junior Kevin Kalanj.

Otočnu javnost zanima tko su dečki iz zagrebačke podružnice?

Dečki iz zagrebačke podružnice već nekoliko godina igraju zajedno mali i veliki nogomet te je svaki od njih na neki način povezan s Lošinjom. Neki od njih su tamo rođeni, neki posjeduju nekretnine, a neki dugi niz godina ljetuju.

Kronologija dosadašnjih uspjeha?

U mlađim uzrastima su zajedno osvojili mnoge turnire u Hrvatskoj i inozemstvu, a konkretno za MNK Lošinj igrali su dvije godine juniorsku Malonogometnu ligu te osvojili drugo, odnosno treće mjesto. Zadnje dvije godine smo također sudionici turnira “Kutija šibica”, a zadnje tri godine i “Zagreb Winter Cupa” gdje smo svaki put u završnici turnira.

Koji su budući planovi? Poznata nam je ideja stvaranja seniorske momčadi spajanjem dviju juniorskih podružnica. Može li to u konačnici zaživjeti?

Od samog početka je cilj formirati respektabilnu seniorsku momčad koja može odgovoriti zahtjevima Druge i u budućnosti Prve hrvatske malonogometne lige.

Sljedeći turnir na kojem nastupate?

Sljedeći turnir na kojem nastupamo je uskršnji turnir u Malom Lošinju, na koji dolazimo već treću godinu zaredom.

Ukratko o vama kao treneru, kratka povijest, poveznica s Lošinjom, rad u Zagrebu…

Moja sportska priča počinje u Malom Lošinju gdje sam zapravo i odrastao te sudjelovao u mnogim sportskim aktivnostima kao igrač i trener. Odlaskom u Zagreb i dalje je ostala moja privrženost prema Lošinju, a kada sam dobio poziv da budem dio nogometne lošinjske priče odmah sam pristao. Prije nego što sam počeo djelovati kao trener lošinjskog kluba, kasnije i potpredsjednik, organizirao sam na otoku mnogobrojne nogometne turnire te okupljao i stvarao nogometne ekipe koje su se natjecale po cijeloj Hrvatskoj. Sa sigurnošću mogu reći da na tome neću stati jer znam koliko poznajem i imam mladih talenata koji žele napredovati i uživati u samom sudjelovanju u igri, što su i jedni od temeljnih ciljeva sporta.

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

NEKRETNINE JADRANSKE HRVATSKE

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

siječanj 2020
P U S Č P S N
« pro   velj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: