APSYRTIDES.info

Lošinjska delegacija u Moskvi predstavila ‘Dom dupina i Apoksiomena’

Foto: TZ Grada Mali Lošinj (PRess)

Lošinjska delegacija u Moskvi predstavila ‘Dom dupina i Apoksiomena’
31 siječnja
18:18 2020

Otok Lošinj svoje čari i posebnosti ovog je puta predstavio u Moskvi, 31. siječnja 2020. godine u Knjižnici međunarodne literature, u sklopu Dana hrvatskog turizma, izvijestila nas je Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.

Kako se navodi u priopćenju, prezentacije pod nazivom “Lošinj otok vitalnosti – dom dupina i Apoksiomena” ovom su prilikom predstavili direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković, ravnateljica Lošinjskog muzeja Zrinka Ettinger Starčić te voditeljica lošinjskog edukacijskog centra o moru Instituta Plavi svijet Andrea Borić, a hotelsku ponudu Lošinj Hotels and Villas predstavila je Marija Saypasheva.

Foto: TZ Grada Malog Lošinja (PRess)

Uz brojne turoperatore, medije, poslovne partnere te turističke djelatnike, prezentaciji je prisustvovao veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tomislav Car, pomoćnica Ministra turizma Republike Hrvatske Olivera Šarić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi Rajko Ružička te ravnatelj Knjižnice inozemne literature u Moskvi, Mikhail Shepel.

“Hrvatska bilježi 154.261 dolazaka i 994.326 noćenja upravo s ruskog tržišta, što predstavlja porast od 13,91% u dolascima te 6,46% u noćenjima, a čime se Ruska Federacija svrstala na 19. mjesto emitivnih država. Osim ljetne destinacije čistog mora, prekrasne prirode te dobre hrane i vina, Rusi Hrvatsku percipiraju i kao zemlju srdačnih ljudi i toplog vremena stoga se i u 2020. godini očekuje nastavak trendova rasta turističkog tržišta i prometa s ruskog emitivnog tržišta. Nije slučajno da se upravo hrvatski otok Lošinj ovom prilikom predstavlja u Rusiji s obzirom da je među ostalim nagradama, dobio i važnu nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za razvoj održivog turizma. Razlozi uspjeha Lošinja leže u pažljivo planiranom upravljanju destinacijom, pri čemu je zaslužna i sinergija Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja koji detaljno paze da se razvoj turizma odvija na zadovoljstvo građana i gostiju”, izjavila je pomoćnica Ministra turizma Republike Hrvatske, Olivera Šarić.

Foto: TZ Grada Malog Lošinja (PRess)

“Rusija je veliko i potencijalno vrlo interesantno emitivno tržište, a Lošinj je sa svojom ponudom itekako konkurentan i zanimljiv ruskim turistima ali i ruskoj turističkoj industriji. Promocija Lošinja za ruske turiste iznimno je bitna za daljnji rast turističkog prometa iz Rusije i ovo događanje još je jedan važan korak u pozicioniranju Lošinja kao top destinacije. Iskreno se nadam da će sve veći broj ruskih turista prepoznati i izabrati Lošinj kao idealnu destinaciju za savršen ljetni odmor”, smatra direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, Rajko Ružička.

Prisutnima je na dolasku i suradnji zahvalio direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

“Zahvaljujemo Ministarstvu turizma Republike Hrvatske na prilici da predstavimo Lošinj i sve njegove blagodati. Posjetitelje današnje prezentacije zaintrigirao je zdravstveni turizam, osobito dio koji smo posvetili bioraznolikosti i Apoksiomenu kao predstavniku dijela kulture otoka vitalnosti te zdravstvenoj ponudi što nije ni čudo s obzirom da je Lošinj proglašen najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja na prošlogodišnjim Danima hrvatskog turizma”, istaknuo je Cvitković.

Nakon prezentacije uslijedilo je druženje uz otočne specijalitete, a posjetitelji su imali prilike sudjelovati u nagradnoj igri “Vikend na Lošinju – otoku vitalnosti”, te tako osvojiti noćenje za dvije osobe u lošinjskom Hotelu Bellevue s pet zvjezdica!

PRETRAGA

KRČKA BISKUPIJA / PRIJENOS MISE

LOŠINJTV

PONUDA POSLOVA

siječanj 2020
P U S Č P S N
« pro   velj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

APSYRTIDES.info NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

...legenda koja živi...
%d blogeri kao ovaj: