DOSTA JE BILO Izgubljen je mladi život i odgovorne sada javno prozivam!

DOSTA JE BILO Izgubljen je mladi život i odgovorne sada javno prozivam!
14 veljače
16:18 2020

Četiri mjeseca koliko postoji portal Apsyrtides.info učinjeno je po nekim pitanjima s medijske strane više nego od strane ostalih unazad deset godina.

Nažalost zbog određenih struja i nedovoljno, a to su stvari s kojima se borim. Kao urednik medijskog portala priznajem svoj dio odgovornosti, bez obzira što sam se lokalnim temama posvetio unazad četiri mjeseca. Snosim dio krivice zbog činjenice da je izgubljen jedan mladi život. I zato želim javno iskazati svoje namjere u spriječavanju da se isto ponovi. Ja sam novinar i moj posao je izvještavati u interesu otočana, a javnost je ta koja se danas osjeća nesigurno! Nitko mi tu ne može i ne smije proturiječiti.

Ja sam bio taj kojemu su prijatelji s ranim jutrom dojavili što se dogodilo, stoga je moj zadatak doznati zašto se to dogodilo i tko je kriv. Doznati tko snosi odgovornost! Moja zadaća nije “samo da objavim pa idemo dalje”, već je namjera da se ovakve mentalne bolesnike skloni s ulice. Unatoč prijetnjama koje već u ovako ranoj fazi primam, koliko god me strah istina je jača od mene. Bojati se mogu samo oni koji su spremni isprljati ruke tuđom nevinom krvlju!

A nevine treba zaštititi, ne ih prepustiti na milost i nemilost ulice! I ne, nisam “dežurni policajac” već sam osoba sa željom da odradi svoj novinarski posao. Lošinj treba i zaslužuje medijske djelatnike koji će s ulica micati ološ, onu ga.ad koja prijeti putem društvenih mreža i sljedećega dana hladnokrvno ubija po otoku šireći strah i trepet. Lošinj treba novinara s mudima, koji se ne uvlači u gu.ice jer treba osigurati financijske prihode kako bi opstao na medijskoj sceni. Krivci smo mi, odnosno mediji koji šute! Mediji su ti koji snose odgovornost, mediji su ti koji odgovaraju građanima! Ako nismo sposobni baviti se novinarstvom najbolje da se odmah ostavimo ćorava posla, pokrenemo neki blog pa onda pišemo o gardelinima na čempresu ili zalasku sunca na Čikatu!

Osobno sam kroz ova četiri mjeseca primao prijetnje i normalno da me strah koračati ulicom jer se bojim da bi me mogli zaskočiti. Ali zašto to ne spriječiti? Sam sebi ću biti kriv jer sam šutio i tako sam branio nasilnike da čine što misle da im je dozvoljeno. Ne, neću i ne želim jer šutnja nije zlato već put na Sveti Martin. Ako je isti put i javno prozivati, onda ajde barem da nešto promijenim prije nego tamo završim!

Budimo iskreni, koji je to novinar na Lošinju omogućio nečije uhićenje zbog nečasne radnje, odradio svoj posao za što je plaćen? Recite mi? Je li novinarstvo izaći što prije s objavom i skupiti bezbroj klikova ili je ono nešto više od toga? Pišu tako “main stream” mediji danas o tragičnom događaju, natječu se tko će prije objaviti vijest o ubojstvu nevine djevojke. A tko će od nas spriječiti da se isto sutra ponovi?

Odgovorni su i moji sugrađani koji su slušali vriskove te mlade djevojke. Također, ne znaš je li veće go.no onaj koji hladnokrvno pristupa ubojstvu ili onaj koji mirno promatra sa strane. Kako ti ljudi spavaju po noći? Trebam li očekivati da će se sutra isto i meni dogoditi, da ću vrištati bez da očekujem nečiju pomoć?

Odgovorni su i oni koji će mi sada prijetiti jer su se osjetili prozvanim. Neka ste, red je konačno da se zna tko ste pa sad izvucite maske i pokažite svoje pravo lice. Da ste “ljudi” ne bi se ovaj tekst nikada dogodio, a ta bi mlada djevojka sada bila u društvu svoje majke, koju je branila po cijenu života! Di ste piz.e, podignite glave da vas svijet vidi. Neće se više o vama pričati po birtijama, pisat će se na ovom portalu!

Pozivam stoga otočnu javnost da nam savjesno skrenete pozornost na one koji na svojim profilima društvenih mreža pokazuju znakove agresive, pokažite prstom prema onima koji subotom navečer provode nasilje, recite tko su ti zbog kojih vas je strah hodati ulicom, dajte konačno neka ovaj otok zna da tu postoji novinar. Ovdje na ovom portalu se živi novinarstvo u interesu javnosti, ne radi interesa klikova! Vrijeme je da se počnemo natjecati koliko ćemo zločinaca strpati gdje im je mjesto, a ne tko je čitaniji na osnovu šturih rečenica! Ubojstvo nevine djevojke sve nas je šokiralo. Ne dopustimo da se ono više ponovi! Krenimo najprije od sebe, ja jesam.

U ime svih suradnika portala Apsyrtides.info i mene osobno, ožalošćenima izražavamo iskrenu i duboku sućut!

JAVNA ISPRIKA Ispričavam se svima koje sam uznemirio, povrijedio, oštetio!

ZATRAŽILI SMO ISTRAGU Koja je to ‘zanimljiva i dobro uigrana ekipa’ koju spominje Rafajac?

 

 

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

NEKRETNINE JADRANSKE HRVATSKE

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

veljača 2020
P U S Č P S N
« sij   ožu »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: