27. listopada 2020.
GLAS OTOKA LOŠINJ SLIDER

NAJAVLJIVAO 'TOTALNI OPOZIV' Otkrivamo pod kojim aliasom se skrivao osumnjičeni i aktivist Građanske akcije

Branko Rafajac ili izvjesni Dudo Kečiga osoba je koju se sumnjiči da je ujutro na Valentinovo usmrtila nedužnu 16-godišnjakinju u Malom Lošinju, a koja je hrabro branila vlastitu majku od nastrojenog muškarca.

Alias Dudo Kečiga bio je aktivist Građanske akcije. Prema pisanju Wikipedije radi se o aktivističkoj udruzi građana koja za cilj ima promicanje aktivizma i anarhizma u Hrvatskoj kroz organiziranje prosvjeda: protiv korupcije, borbe za transparetnost države, državnih institucija, prosvjeda protiv desničarskih političara i stranaka, prosvjeda protiv krupnog kapitalizma u Hrvatskoj, do promicanja svjetovnosti. Čak je pisao kolumne za portal Savjest.com (vidi LINK), te je imao i svoju Facebook stranicu na kojoj je nedavno najavio “totalni opoziv”, odnosno sprovođenje zadnje faze svojevrsne akcije za koju je očito samo autor znao kome je usmjerena. U svojim se pisanjima često pozivao kao “novinar koji razotkriva korupciju na Lošinju”, nerijetko se dotičući i samih institucija.

Da bi shvatili razinu užasa s kojim se surećemo i s kojim smo se susreli kolege i ja za vrijeme istrage, uz prijetnje,…

Gepostet von Dudo Kečiga am Sonntag, 2. Februar 2020

U svojim nepovezanim i teško razumljivim objavama pozivao se, upravo anarhistički, na nekakvu pravdu samo njemu razumljivu. Nemali puta doticao se gradske uprave, a posebno slikovite i jezovite bile su mu posljednje objave na društvenim mrežama. Jedna od takvih je i sljedeća:
“Vrijeme je za još po koju javnu tajnu koja će ovo pitoreskno mjesto pretvoriti i koje je već ustvari odavno pretvoreno u malu tvornicu užasa, a eto zove se grad Mali Lošinj (Small bad in, rekli bi onako u šali). Ucjena, strah od javne sramote, održavanje tog straha i ucjene, kao i šoka nakon kaznenih djela sexualnog nasilja, izazvanih narkoticima i alkoholom kod žena, dotakao je i sam vrh gradske uprave. Ovo su ozbiljne prijetnje sustavu, institucijama RH-a, građanima i uopće sigurnosti žena u Malom Lošinju, kao i muškaraca koji su upoznati s time i rade na otkrivanju ovih kaznenih djela tj. nedjela. Sreća vaša da ima jedna zanimljiva skupina i prije svega dobro uigrana ekipa koja zna što radi i ne gubi glavu ni u najtežim trenucima. Ovo je slučaj koji neće završiti dobro ni po koga”.
Dudo Kečiga u trenucima pisanja ovoga teksta nalazi se na ispitivanju u PP Mali Lošinj, dok bi u subotu prijepodne trebao biti odvezen u “via Romu”. Kako doznajemo, dodijeljen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti.

VRIJEME JE ZA OTKRIVANJE UŽASNIH TAJNI MALOG LOŠINJAKada provodite istragu u ovako delikatnom slučaju, onda prije…

Gepostet von Dudo Kečiga am Samstag, 1. Februar 2020

Facebook Skin

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)