28. listopada 2020.
GLAS OTOKA LOŠINJ SLIDER

Kaznena prijava protiv vlasnika portala 'Volim Lošinj' i anonimaca koji šire klevetu?

Preslika (volim-losinj.org)

U uredništvo portala stigla nam je anonimna dojava o navodno podnesenoj prijavi za kaznenu odgovornost prema vlasniku domene “volim-losinj.org” i osobama koje pod pseudonimom komentiraju na stranicama istoimenog portala.

Prijava za kaznenu odgovornost je navodno podnesena po više osnova, a postojanje iste nije nam moglo potvrditi Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci jer oni nemaju takvu praksu. Državno odvjetništvo daje odgovor vezano za konkretnu kaznenu prijavu protiv konkretnog počinitelja i to zavisno od faze postupka.
“Državno odvjetništvo sukladno zakonskim odredbama do donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke postupa tajno i nejavno”, stoji u odgovoru koji potpisuje Tea Radovani, zamjenica županijske državne odvjetnice i glasnogovornica Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci.
Iako imamo određenih saznanja tko sve stoji iza anonimnih komentara, odnosno tko se skriva iza tih aliasa, zbog zaštite osobnih podataka i dok je navodni postupak u tijeku nismo u mogućnosti otkrivati imena. Spomenimo da se ovaj portal predstavlja sa željom da bude “virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana”, te da “otvara teme, daje alternativne prijedloge, imenuje probleme jasno i nedvosmisleno i djeluje smiono u interesu javnog dobra”. Portalom administrira Franjo-Tomislav Kikić, te se isti vodi pod udrugom Građanske inicijative Volim Lošinj.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)