‘Festival proljeća’ naziv je trećeg ovogodišnjeg fotografskog natječaja

Foto: Pixabay

‘Festival proljeća’ naziv je trećeg ovogodišnjeg fotografskog natječaja
01 ožujka
11:53 2020

Zahvaljujući trećem ovogodišnjem fotografskom natječaju, proljeće na portalu Apsyrtides.info – Glas otoka se budi kad i službeno počinje klimatološki, dakle 01. ožujka.

Pixabay

Za veliki broj fotografa upravo je proljeće najbolje godišnje doba za odabir motiva jer je to vrijeme kada se priroda budi pa kao takva nudi paletu šarenih boja. Kako je pred nama Uskrs, prednost kod ocjenjivanja imat će i motivi koji na svoj način prezentiraju ovo vrijeme, kao i radovi na kojima je primjetno da su nastali na jednom od kvarnerskih otoka. Naravno, konačni sud donijet će naša suradnica i fotografkinja Maja Kraljik, koja će se kao i ranije voditi osnovama fotografije. Dakle, u konkurenciju pet najboljih ulaze one fotografije koje prikazuju temu natječaja i zadovoljavaju kvalitetu, oštrinu, svjetlost, pravilo trećine i kompoziciju.

Pixabay

Odabir motiva – prijedlozi:

Donosimo vam i nekoliko prijedloga koje motive možete zabilježiti fotoaparatom ili mobitelom: flora i fauna, dakle cvijeće, rascvjetane krošnje, livada, ptičice i leptiri, bubamare, pa i zec kao jedan od motiva ili drvo masline kao simbol Uskrsa, uskršnja jaja šarenih boja, kombinacija zelenila i neba, obitelj na izletu, proljetni zalazak sunca, janjčić među cvijećem, dvorište i vrtni alat, kombinacija veselih boja, sportske aktivnosti, portretna, pejzažna i macro fotografija, odnosno sve ono što vi svojim okom pronalazite za subjekt s kojim ćete odnijeti konačnu pobjedu. Budite maštoviti, kreativni i ono najbitnije, zabavite se.

Pixabay

Do sada se kroz prva dva natječaja uključilo 12 zaljubljenika u fotografiju, a trenutni poredak je sljedeći:

  1. Đoko Glušica 26 bodova,
  2. Davor Janeš 23 bodova,
  3. Aleksandar Tomulić 17 bodova,
  4. Ines Maharija 13 bodova,
  5. Rahela Vešković 10 bodova,
  6. Danijel Radoslović 8 bodova,
  7. Vesna Lovrečić 5 bodova,
  8. Sandra Komadina, Amra Jaranović i Darko Čabrijan 2 boda,
  9. Ivana Vogrinc i Bojan Lupić 1 bod.

Pixabay

Podsjetimo, na svaki natječaj prijavljuju se jedna ili dvije fotogafije po autoru i svaka od njih boduje se s jednim bodom, prvo mjesto donosi 15 bodova, drugo mjesto 12 bodova, treće 9 bodova, četvrto 6 i peto mjesto 3 boda. Kako su natječaji u organizaciji portala započeli s adventom tako će i završiti, pa će se neposredno prije sljedećeg adventa sudionicima dodijeliti zahvalnice, priznanja i nagrade sponzora. Pobjedničke fotografije krasit će kalendar za 2021. godinu, te će 12 najboljih radova kroz godinu biti u konkurenciji za najbolju godišnju fotografiju prema ocjenama čitatelja portala.

Fotografije nam šaljite na adresu e-pošte “losinjpress@gmail.com” zaključno s 13. travnja (Uskrsni ponedjeljak). Tom prilikom ne zaboravite nasloviti fotografiju i naravno potpisati se. Slanjem radova smatramo da prihvaćate Izjavu o zaštiti privatnosti, odnosno pristajete da objavimo vaše ime i prezime.

PRETRAGA

#OSTANIODGOVORAN

PONUDA POSLOVA

ožujak 2020
P U S Č P S N
« velj   tra »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKA PROGNOZA

PLOVIDBENI RED NA LOKALNIM LINIJAMA

ZAKON O OTOCIMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: