GLAS OTOKA LOŠINJ SLIDER

Zatrpani smo pozivima zabrinutih građana zbog neprimjerenih istupa Bojane Genov

Posljednjih dana ne prestaju nam stizati pozivi zabrinutih otočana zbog Bojane Genov, poznate aktivistice za prava žena, članice Ženske mreže Hrvatske i voditeljice Centra “Idem i ja” iz Malog Lošinja.

Naime, unatoč preporukama ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da se odgode putovanja u inozemstvo s djecom zbog potencijalne opasnosti od zaraze novim koronavirusom, koji je u svijetu do sada zarazio preko 100.000 osoba, Genov se istih nije pridržavala. Štoviše, na svom Facebook profilu u javno vidljivoj objavi na neprimjeren je način odlučila poslati svojevrsnu poruku što misli o opasnom virusu. Takoreći, odlučila je vidno prkositi onima koji se protive njezinom potezu, a kojim je ugrozila zdravlje tinejdžerica koje su u njezinoj pratnji otputovale u Barcelonu. Reakcija Centra za socijalnu skrb nije se dogodila, čekamo odgovor pučke pravobraniteljice. 

Nadalje, poznavajući njezinu aktivističku povijest za prava žena i borbu protiv nasilja nad ženama ostaje nejasno i sljedeće. Naime, kroz brojne pristigle pozive upoznati smo na bliskost Bojane Genov s Brankom Rafajcem, osumnjičenim za ubojstvo 16-godišnje Katarine Toić, a kako nam govore naši čitatelji, nejasno je zbog čega je izostala snažna ili općenito bilo kakva reakcija Genov prema nadležnim institucijama nakon tragičnog događaja.
Možda je sada netko sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni, a možda je samo do dobre suradnje s Centrom za socijalnu skrb iz Malog Lošinja?

Dva dana prije tragičnog ubojstva, Genov nije upoznala Centar sa strašnim porukama koje je na društvenim mrežama objavljivao Rafajac, iako ga je od ranije sa zanimanjem pratila (vidi niže)

Osim što Genov i Rafajca vežu, očito, slična razmišljanja, također je bliska povezanost i kroz ideologiju Građanske akcije. Nedavno smo, štoviše, pisali o postojanju “misteriozne skupine” koju je prije stravičnog čina spominjao Rafajac, stoga su opravdane sumnje i bojazan građana s aktivnostima Genov. Poznato je da su udruge kojima Bojana Genov pripada unazad desetljeće primile za svoje aktivnosti velike svote novca iz državnog i lokalnog proračuna, dakle iz džepova poreznih obveznika, stoga je očekivano da javnost izrazi svoje mišljenje putem neovisnih medija. Pogotovo kada Genov svoje poruke prema tim istim poreznim obveznicima šalje na krajnje neprimjeren način. Još manje kada to javno radi osoba koja se protivi nasilju, a u nasilje jednako tako spada i ono verbalno.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")