17. siječnja 2021.
COVID19 GLAS OTOKA RAB SLIDER

Gradonačelnik Grada Raba uputio poruku javnosti

Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić uputio je poruku javnosti u vezi situacije oko širenja koronavirusa SARS-CoV-2. 

Poruku prenosimo u cijelosti, u nastavku. 
“Drage građanke i građani,
Nalazimo se u vremenu kada su odgovorno ponašanje svakog pojedinca i naša međusobna suradnja i povjerenje na samom vrhu prioriteta.
Dolaskom proljeća, a s njime sunčanog i toplog vremena te buđenjem prirode uobičajene navike koje uključuju pojačan boravak na otvorenom i druženje, moramo zanemariti te se više nego ikada do sada pridržavati svih mjera stožera i epidemiologa koji ulažu nadljudske napore ne bi li nas zaštitili i što bolje uputili u “borbu” protiv koronavirusa.
Ovo su trenuci u kojima upravo zajedništvo i čovječnost postaju naše najučinkovitije oružje i samo odgovornim ponašanjem njegovo daljnje širenje možemo što prije savladati.
Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, za provedbu i nadzor provođenja mjera na području svoje nadležnosti zaduženi su stožeri civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.
Prema jučer objavljenim podacima Stožera civilne zaštite Grada Raba, epidemiološka situacija na Rabu je mirna i pod kontrolom; svi koji su u samoizolaciji pridržavaju se javnozdravstvenih odredbi i redovito se javljaju u rapsku ispostavu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ gdje se na dnevnoj bazi prati njihovo zdravstveno stanje, a prema službenim podacima nadležnih institucija, putnici koji su doputovali iz visokorizično zaraženog područja i koji su upućeni na infektološku obradu i testiranje, negativni su na koronavirus. Ovim Vas putem pozivam na racionalno ponašanje i da podatke o zaraženim osobama pratite isključivo na stranicama nadležnih službi, kao najkompetentnijih izvora informacija, a kako bi izbjegli konstantno širenje dezinformacija.
Ovo je primjer koji pokazuje koliko smo svi jednako ranjivi kada je u pitanju zdravlje nas i naših bližnjih, ali i primjer koliko smo svi na ovome svijetu međuovisni i suodgovorni za cjelokupni razvoj trenutne situacije.
Apeliram na sve Vas da brinete o sebi i svom zdravlju, jer na taj način brinete o zdravlju svoje obitelji, svojih sugrađana, i što je bitno naglasiti, o zdravlju najugroženijih skupina ljudi.
Zahvaljujem svima koji poštuju upute i svojim odgovornim ponašanjem olakšavaju suzbijanje širenja virusa, posebno one koji se nalaze u samoizolaciji.
Zahvaljujem svima koji su uključeni u borbu protiv epidemije, koji svojim radom i uslugama omogućavaju funkcioniranje svakodnevnice unatoč posebnim uvjetima u kojima se nalazimo, kao i onima koji nas informiraju o trenutnom razvoju situacije, ulijevajući nam na taj način osjećaj povjerenja i sigurnosti.
Stožer civilne zaštite Grada Raba prema uputama nacionalnog stožera, a u suradni s nadležnim lokalnim institucijama i dalje će voditi brigu o poduzimanju pravovremenih mjera za našu lokalnu zajednicu, a na nama svima je da im, ponavljam, svojim odgovornim ponašanjem pružimo podršku.
Zdrav čovjek ima tisuću želja, bolestan samo jednu, stoga čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.”

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")