APSYRTIDES.info

Gradonačelnik Grada Raba uputio poruku javnosti

Foto: Grad Rab

Gradonačelnik Grada Raba uputio poruku javnosti
21 ožujka
13:40 2020

Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić uputio je poruku javnosti u vezi situacije oko širenja koronavirusa SARS-CoV-2. 

Poruku prenosimo u cijelosti, u nastavku. 

“Drage građanke i građani,

Nalazimo se u vremenu kada su odgovorno ponašanje svakog pojedinca i naša međusobna suradnja i povjerenje na samom vrhu prioriteta.

Dolaskom proljeća, a s njime sunčanog i toplog vremena te buđenjem prirode uobičajene navike koje uključuju pojačan boravak na otvorenom i druženje, moramo zanemariti te se više nego ikada do sada pridržavati svih mjera stožera i epidemiologa koji ulažu nadljudske napore ne bi li nas zaštitili i što bolje uputili u “borbu” protiv koronavirusa.

Ovo su trenuci u kojima upravo zajedništvo i čovječnost postaju naše najučinkovitije oružje i samo odgovornim ponašanjem njegovo daljnje širenje možemo što prije savladati.

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, za provedbu i nadzor provođenja mjera na području svoje nadležnosti zaduženi su stožeri civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.

Prema jučer objavljenim podacima Stožera civilne zaštite Grada Raba, epidemiološka situacija na Rabu je mirna i pod kontrolom; svi koji su u samoizolaciji pridržavaju se javnozdravstvenih odredbi i redovito se javljaju u rapsku ispostavu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ gdje se na dnevnoj bazi prati njihovo zdravstveno stanje, a prema službenim podacima nadležnih institucija, putnici koji su doputovali iz visokorizično zaraženog područja i koji su upućeni na infektološku obradu i testiranje, negativni su na koronavirus. Ovim Vas putem pozivam na racionalno ponašanje i da podatke o zaraženim osobama pratite isključivo na stranicama nadležnih službi, kao najkompetentnijih izvora informacija, a kako bi izbjegli konstantno širenje dezinformacija.

Ovo je primjer koji pokazuje koliko smo svi jednako ranjivi kada je u pitanju zdravlje nas i naših bližnjih, ali i primjer koliko smo svi na ovome svijetu međuovisni i suodgovorni za cjelokupni razvoj trenutne situacije.

Apeliram na sve Vas da brinete o sebi i svom zdravlju, jer na taj način brinete o zdravlju svoje obitelji, svojih sugrađana, i što je bitno naglasiti, o zdravlju najugroženijih skupina ljudi.

Zahvaljujem svima koji poštuju upute i svojim odgovornim ponašanjem olakšavaju suzbijanje širenja virusa, posebno one koji se nalaze u samoizolaciji.

Zahvaljujem svima koji su uključeni u borbu protiv epidemije, koji svojim radom i uslugama omogućavaju funkcioniranje svakodnevnice unatoč posebnim uvjetima u kojima se nalazimo, kao i onima koji nas informiraju o trenutnom razvoju situacije, ulijevajući nam na taj način osjećaj povjerenja i sigurnosti.

Stožer civilne zaštite Grada Raba prema uputama nacionalnog stožera, a u suradni s nadležnim lokalnim institucijama i dalje će voditi brigu o poduzimanju pravovremenih mjera za našu lokalnu zajednicu, a na nama svima je da im, ponavljam, svojim odgovornim ponašanjem pružimo podršku.

Zdrav čovjek ima tisuću želja, bolestan samo jednu, stoga čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.”

PRETRAGA

KRČKA BISKUPIJA / PRIJENOS MISE

LOŠINJTV

PONUDA POSLOVA

ožujak 2020
P U S Č P S N
« velj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

APSYRTIDES.info NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

...legenda koja živi...
%d blogeri kao ovaj: