APSYRTIDES.info

Odluke Koordinacije gradonačelnika i načelnika općina otoka Krka

Foto: visitkrk.com

Odluke Koordinacije gradonačelnika i načelnika općina otoka Krka
23 ožujka
16:02 2020

Koordinaciju stožera civilne zaštite otoka Krka, koja uključuje Grad Krk, Općina Omišalj, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Dobrinj, Općina Vrbnik, Općina Punat i Općina Baška, okupljaju gradonačelnik i načelnici, načelnici stožera, načelnik PP Krk, zapovjednik JVP Grada Krk, ravnateljica Crvenog križa, voditeljica ispostave NZJZPGŽ-a, voditeljica ispostave Doma zdravlja Krk, odnosno Toni Juranić, Bruno Seršić, Dragan Zahija, Marinko Žic, Goran Bonifačić, Neven Komadina, Robert Anton Kraljić, Miroslav Topić, Mirela Ahmetović, Ranko Špigl, Darijo Vasilić, Čedomir Miler, Dejan Hriljac, Dinko Petrov, Marija Jakominić, Lovorka Strčić Nemet i Alemka Žic.

U skladu s nacionalnim naporima za suzbijanje ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije koronavirusa, Koordinacija stožera civilne zaštite otoka Krka donijela je mjere za pomoć poduzetnicima koji su pogođeni odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite o obustavi nekih djelatnosti, odnosno zabrani rada.

Poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite odobrava se na vrijeme od 3 mjeseca odgoda plaćanja svih računa s dospijećem plaćanja nakon 19. ožujka i to za:

  • zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu JLS otoka Krka,
  • zakupnine za korištenje javnih površina za terase i montažne objekte,
  • komunalne naknade,
  • spomeničke rente,
  • javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, kao prihod KD Ponikve eko otok Krk d.o.o.

Za vrijeme trajanja odgode plaćanja obveza, neće se obračunavati zakonska zatezna kamata. Također, ovisno o razvoju situacije, JLS otoka Krka će pravovremeno donijeti odluku o produljenju odgoda plaćanja obveza. Riječ je o prvim mjerama kojima se nastoji osigurati likvidnost poslovanja poduzetnika, a sve naredne mjere će se  razmatrati i donositi u skladu s razvojem situacije i mjerama i preporukama donesenim na državnoj razini.

Podsjećamo, odlukom Vlade Republike Hrvatske o odgodi plaćanja poreza na dohodak, koji su najvećim djelom prihod jedinica lokalne samouprave, JLS otoka Krka već sudjeluju i daju doprinos u olakšavanju prevladavanja negativnih ekonomskih posljedica pandemije korona virusa.

Isto tako JLS otoka Krka u kojima su roditelji do sada plaćali roditeljsku naknadu, preuzele su u potpunosti financiranje ekonomske cijene dječjeg vrtića i jaslica, a sve JLS su oslobodile roditelje participacije u troškovima osnovnih škola za djecu u produženom boravku

Odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate i postupaka prisilnog iseljenja za vrijeme važenja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, izuzev dugovanja kojima prijeti zastara, i to za sva potraživanja JLS otoka Krka i trgovačkih i komunalnih društava u njihovom vlasništvu.

PRETRAGA

KRČKA BISKUPIJA / PRIJENOS MISE

LOŠINJTV

PONUDA POSLOVA

ožujak 2020
P U S Č P S N
« velj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

APSYRTIDES.info NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

...legenda koja živi...
%d blogeri kao ovaj: