APSYRTIDES.info

Doznajemo provode li se i kako protuepidemijske mjere u malološinjskom brodogradilištu

Foto: Vedran Morin (arhiva)

Doznajemo provode li se i kako protuepidemijske mjere u malološinjskom brodogradilištu
24 ožujka
12:20 2020

Jedan od načina širenja novoga koronavirusa SARS-CoV-2 je i u mogućim dolascima stranih državljana, odnosno članova brodske posade plovnim putem.

Stoga, kako bi javnost dobila odgovore o postupanju Brodogradilišta u Malom Lošinju u ovim izvanrednim situacijama, poslali smo upit prema Lošinjskoj plovidbi. Odgovor je ubrzo osigurao predsjednik uprave Brodogradilišta, Antony Saganić, koji u nastavku prenosimo u cijelosti. 

“Sukladno svim preporukama i Odlukama Nacionalnog i lokalnog stožera civilne zaštite, Brodogradilište je poduzelo tijekom prethodnog razdoblja protuepidemijske mjere donošenjem internih naputaka i odluka te se pobrinulo da se u krugu Brodogradilišta iste i provode.

Sukcesivno je reduciran broj djelatnika na minimum u skladu sa smanjivanjem aktivnosti, Brodogradilište trenutno radi sa manje od 50% kapaciteta, djelatnici koji nisu prijeko potrebni na svojem radnom mjestu su otpušteni na godišnji odmor, vodilo se je računa sukladno preporukama o riziku zaraze da na radnom mjestu ostanu mlađe osobe dok smo osobe starije životne dobi otpustili na godišnji odmor, te smo one djelatnike koji mogu raditi od kuće uputili da rade iz svojih domova.

Vodili smo računa da u Brodogradilištu ostanu samo ‘domaći’ brodovi (Trajekti jadrolinije, Rapske plovidbe, ostali domaći prijevoznici) dok brodove stranih zastava nismo više primali u Brodogradilište od objave pandemije.

Danas je u Brodogradilište na remont uplovio novokupljeni trajekt ‘ Jadrolinije’ imena ‘Lošinj’ koji je došao iz Grčke, luka Patras. Tijekom sutrašnjeg dana bi trebao uploviti i na njega se privezati drugi brod imena ‘Ugljan’ o čemu su pravovremeno kako sa naše strane tako i sa strane našeg klijenta ‘Jadrolinije’ obavještene ne samo nadležne institucije i nadležna epidemiološka služba, nego je dolazak istih od strane ‘Jadrolinije’ koordiniran i sa nadležnim Ministarstvom.

Na brodovima je posada iz RH koja je prije nekoliko dana otputovala u Grčku i preuzela brodove. Brodovi će sukladno aktualnim protuepidemijskim mjerama i uputama biti stavljeni u strogu karantenu u trajanju od 14 dana gdje će biti fizički onemogućen posadi brodova izlazak na kopno.

Osim toga sa naše je strane osigurana i zaštitarska služba koja će čuvati brodove i spriječavati eventualnu zlouporabu navedenih mjera. Opskrba posade hranom i potrebštinama je organizirana prebacivanjem dizalicom na brod kako bi se onemogućio bilo koji kontakt sa posadom.”

PRETRAGA

KRČKA BISKUPIJA / PRIJENOS MISE

LOŠINJTV

PONUDA POSLOVA

ožujak 2020
P U S Č P S N
« velj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

APSYRTIDES.info NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

...legenda koja živi...
%d blogeri kao ovaj: