Preporuke i savjeti novim iznajmljivačima obiteljskog smještaja u vremenu postkorone

Foto: Vedran Morin (arhiva)

Preporuke i savjeti novim iznajmljivačima obiteljskog smještaja u vremenu postkorone
22 svibnja
18:38 2020

Kako privući goste u obiteljski smještaj nakon što je splasnula pandemija uzrokovana novim koronavirusom pitanje je koje brine veliki broj iznajmljivača.

Iz tog razloga u nastavku donosimo nekoliko korisnih preporuka i savjeta pomoću kojih možete popuniti smještaj u ovo vrijeme postkorone i gostima pružiti nezaboravno iskustvo.

Što potencijalni gosti traže?

Svaki vlasnik apartmana ili nekog drugog smještajnog objekta trebao bi sam sebi postaviti ovo pitanje. Dakle, prije nego što će urediti svoj oglas ili web stranice, svaki vlasnik smještajnog objekta treba znati koje ključne riječi potencijalni gosti (njegovo ciljno tržište) upotrebljavaju pri pretraživanju interneta kada traže odgovarajući smještaj. Primjerice, ako se iznajmljivač smještaja oglašava, takve ključne riječi bi se trebale ponavljati u njegovu oglasu, no ako ima web stranice, onda bi se te ključne riječi trebale pojavljivati na različitim mjestima na tim web stranicama. Ako ne znate kako postaviti ključne riječi ili nemate web stranicu, kontaktirajte nas na adresu e-pošte virtuosz.hr@gmail.com.

Preporuke Zavoda za javno zdravstvo

U vrijeme postpandemije, prva stvar koja je gostu bitna je zaštita od infekcije novim koronavirusom SARS-CoV-2. Kako bi to postigli na najefektivniji način bitno je držati se preporuka Zavoda za javno zdravstvo, koje u cijelosti možete pročitati na SLJEDEĆEM LINKU. Opremite svoj apartman s dezinficijensima, čistom posteljinom i ručnicima, pa i zaštitnim kirurškim maskicama.

Redovite edukacije

Usavršavajte se i to redovito. Stara je izreka da je znanje moć. Zaista, nije potrebno odlaziti na skupe konferencije ili radionice često udaljene stotinama, ako ne i tisućama kilometara daleko. Internet nudi mnoštvo informacija, a vrlo često, po povoljnoj cijeni, možete upisati i online tečajeve koji vam mogu olakšati pružanje što kvalitetnije usluge vašim gostima. Naravno, pratite i edukacije koje organizira lokalna i županijska turistička zajednica.

Adaptacija ili gradnja?

Provjerite kakvo je općenito stanje vašeg smještajnog objekta. Treba li što popraviti u sobama? Kakvo je stanje kupaonice, drugih prostorija? Jesu li vaši gosti sigurni? Izgleda li općenito vaš smještaj estetski privlačno. Iznajmljivač bi najprije trebao utvrditi novčani proračun kojim raspolaže i u skladu s time i sa vlastitim željama planirati svoj budući biznis. Ako budući iznajmljivač ne raspolaže s dovoljno novčanih sredstava, sasvim je jasno da se neće odlučiti na gradnju novih objekata, nego će adaptirati već postojeći prostor. U kojoj mjeri će se adaptirati, opet ovisi o raspoloživim novčanim sredstvima.

Segmenti ponude

Kada iznajmljivač kreće u ovaj biznis, trebao bi razmisliti tko će biti krajnji korisnici usluga smještaja. Najbolje bi bilo stvoriti idealan profil gosta i njegovih navika, tj. odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Koliko je gostu bitna udobnost smještaja?
  • Koliko gost cijeni kvalitetu gastronomske ponude?
  • Koliko je gost zainteresiran za prirodne u kulturne atrakcije, te aktivni odmor?
  • Cijeni li gost tradiciju?

Svi mi volimo darove

Prvi dojmovi su važni u ugostiteljskom poslovanju, iako vaši gosti vjerojatno već imaju ideju o smještaju nakon pregleda vaših web stranica. Također je važno darivati im mali dar kada napokon dođu u svoju sobu. Ovisno o lokaciji vašeg apartmana, možete dodati tradicionalni/lokalni suvenir vašeg naselja ili apartmana s njegovim imenom, besplatno piće ili brošuru s informacijom o tome što mogu raditi u destinaciji. Važno je stvoriti trenutak ili objekt koji ih podsjeća na vaše usluge.

Pristupačan wifi

Objasnite vašim gostima gdje mogu naći pristup internetu. Ako ste inovativni s online bookinzima, društvenim mrežama, e-trgovinom, a vaša postrojenja nisu na istoj online frekvenciji onda imate problem. Možete dodati naljepnicu na ključ ili karticu vašega gosta da im date do znanja koja je wifi šifra. 

Jedinstveni stil nudi očaravajuće iskustvo

Sve incijative navedene iznad nisu dovoljno dobre ako vaši proizvodi, usluge i pogotovo vaše osoblje nisu jedinstveni. Najprije razmislite imidžu objekta, što prenosite vašem gostu preko dekoracija, te način na koji pristupate prema novim gostima kad se prijave. Koliko dobro poznajete svoje mjesto i kako po tom pitanju informirati goste. 

Izvrsnost u pružanju usluga znači i inovacije

Uvesti inovacije znači privući i zadržati pozornost gostiju. Kada se radi o privatnom smještaju, najčešća inovacijska rješenja se odnose na stvaranje paketa usluga koji će privući goste. Jeste li razmislili čime bi vaš objekt mogao dovesti više gostiju koji će se stalno vraćati? Jesu li to hrana, piće, zabava? Kako biste aranžirali već postojeće usluge koje nudite?

Dodatne usluge

Kako bi to ostvarili, potrebno je uzeti u obzir želje i potrebe vaših gostiju. Kakvi profili gostiju najčešće odsjedaju u vašim smještajnim objektima? Što oni žele najviše? Što traže? Kakva je njihova platežna moć? Npr., ako su glavni ciljevi vaših gostiju zabaviti se zašto ne bi na svoje internet stranice, stavili informacije o različitim događanjima ili ih odveli preko svoje stranice na druge stranice gdje takve informacije mogu naći? Ako su vaši gosti gurmani i cilj im je okusiti lokalnu kuhinju, mogli bi biti jako zadovoljni ako na svoje stranice stavite informacije gdje se mogu kušati tradicionalna jela. Isto tako, ljubiteljima kulture mogli biste servirati informacije o znamenitostima i sl. Postavljanje atraktivnih plakata ili brošura na vidljiva mjesta u objektu također nije loša ideja.

Web stranica

Lice i naličje vašeg smještaja je internetska stranica, a ukoliko ju ne posjedujete već ste u zaostatku za konkurencijom. No ne očajavajte, Virtuosz j.d.o.o za usluge informacijskog društva i trgovinu tu je da vam osigura prozor u svijet gostiju. Razmislite što želite i kakve goste namjeravate privući pa nas kontaktirajte na adresu e-pošte virtuosz.hr@gmail.com kako bi vam izradili internetsku stranicu s kojom ćete se ponositi.

Autori: Ivana Tucak i Vedran Morin

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PRETRAGA

PONUDA POSLOVA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: