Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio neujednačen broj oboljelih od COVID19

Foto (ilustracija): Pixabay

Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio neujednačen broj oboljelih od COVID19
28 lipnja
16:23 2020

S obzirom kako je Nacionalni Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u nedjelju, 28. lipnja, objavio nepotpune podatke o novooboljelima, uredništvo portala Glas otoka, po prvi puta od kada se počelo s objavljivanjem službenih brojki o oboljelima od COVID19, neće objaviti današnje službene brojke, koje su manje nego je objavljeno po županijama.

Očito imamo skandal u režiji politike, a isto se događalo nedavno u Srbiji, gdje se manipuliralo s brojkama oboljelih nekoliko dana prije izbora. Naime, Stožer je objavio kako je danas broj novozaraženih koronavirusom na području Hrvatske 67, što je manje od onoga koji su priopćili županijski stožeri. Prema njihovim podacima, samo u Zagrebu su potvrđena 44 nova slučaja, a u Osječko-baranjskoj županiji njih 35, što zajedno čini više od 67 novih slučajeva na nacionalnoj razini. Zanimljivo je i da Nacionalni stožer danas nije objavio koliko je slučajeva u pojedinoj županiji, a inače to čini.

Uz sve navedeno, u prvotnom priopćenju Stožera stajalo je da je jedan muškarac preminuo. To priopćenje brzo je uklonjeno s weba Stožera civilne zaštite piše portal Index, nakon čega je objavljeno novo priopćenje u kojemu se ne spominje preminuli muškarac.

“Dakle, Nacionalni kao i drugi županijski stožeri ima svoje 24-satne intervale. Za nas je do 12:45 jednog do drugog dana. Stoga, ako vi uzimate informacije drugih stožera, a njihovo vrijeme je drugačije, ne možete dobiti točne podatke. Ovo što mi radimo je transparentno i jasno mjesecima. Odnosi se na vrijeme od 12:45 jednog dana do 12:45 drugog dana. Naravno da će, ako pribrojimo podatke drugog stožera, koji ima drugo vrijeme, broj biti veći”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš pokušavajući obraniti postupak Stožera. 

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

NEKRETNINE JADRANSKE HRVATSKE

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: