Edukacijske tribine o odgovornom postupanju s komunalnim otpadom na području Grada Pule

Edukacijske tribine o odgovornom postupanju s komunalnim otpadom na području Grada Pule
29 lipnja
12:25 2020

Uz pridržavanje svih mjera epidemiološke zaštite, u periodu od 1. do 28. srpnja 2020. godine će se, u sklopu projekta “Razmisli, odvoji, štedi“, provoditi javne edukacijske tribine o odgovornom postupanju s komunalnim otpadom na području svih 16 mjesnih odbora Grada Pule. Tom će prilikom svi zainteresirani građani moći dobiti informacije i educirati se o ispravnom načinu postupanja s otpadom kako bi se doprinijelo smanjenja nastanka istoga.

Edukacijske tribine na temu održivoga gospodarenja otpadom (sprječavanje nastanka otpada, odvajanja otpada, ponovna uporaba predmeta te kompostiranja) održavat će se u dva termina u svakom mjesnom odboru, odnosno sveukupno će se održati 32 javne edukacijske tribine, a provodit će ih tvrtka Aktivist d.o.o. u suradnji s mjesnim odborima i Gradom Pula. Obavijesti o terminima održavanja javnih edukacijskih tribina bit će na oglasnim pločama mjesnih odbora, službenim web stranicama Grada Pule, te iste prilažemo i u dokumentu. Isto tako bitno je navesti da je pristup svim lokacijama na kojima će se održavati tribine prilagođen za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Podsjetimo, Projekt “Razmisli, odvoji, štedi”, o održivom gospodarenju otpadom, sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.197.845,49 kuna. Od navedenog iznosa ukupno prihvatljivih troškova je 1.173.470,49 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva su u visini od 997.449,81 kn odnosno 85% prihvatljivih troškova projekta.

Odluka o provedbi projekta donesena je u rujnu 2018. godine, nakon čega je Grad Pula s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisao Ugovor o sufinanciranju te započeo s provođenjem petnaest izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

U sklopu projekta do sada je provedeno niz aktivnosti kojima su obuhvaćeni građani svih dobnih skupina. Kreiran je vizualni identitet i logotip kampanje, osmišljen je zaštitni lik kampanje “Reciklomen”, nadograđene su mrežne stranice Grada Pule o gospodarenju otpadom, izrađeni su i podijeljeni tiskovni edukativni materijali: dvojezični letci (HR i IT) “Pametna kupovina” i “Ponovna uporaba”, letci u formi bookmarka, dvojezične brošure na temu “Odvajanje otpada” te na temu “Kompostiranje”, kaširani plakati za škole “VRIJEME RAZGRADNJE OTPADA”. Nadalje, u vrtiće su dostavljene i edukativne bojanke, memory igrice, eko bojice, a za niže razrede osnovne škole izrađeni su radni listići. Za djecu iz vrtića bile su izvedene predstave, dok su sa djecom nižih razreda osnovne škole provedene radionice i natjecanja u izradi kreativnih predmeta od otpada koji su bili izloženi putem online izložbe. Na frekventnim pozicijama u gradu u tijeku projekta bilo je postavljeno više različitih vrsta jumbo plakata.

Osim tiskovnih materijala informativne i edukativne aktivnosti provodile su se putem medija kroz emisije i promo spotove, a emitirane su i specijalizirane emisije prilagođene osobama s posebnim potrebama uz primjenu znakovnog jezika za gluhonijeme. Edukativno-informativni spotovi, su osim na hrvatskom jeziku, emitirani i na njemačkom, talijanskom, engleskom i slovenskom jeziku.

Projekt je, kao što je uvodno navedeno, usmjeren na osvještavanje građana o održivom gospodarenju otpadom na području Grada Pule. Projektom se provode izobrazno-informativne aktivnosti o odgovornom postupanju s komunalnim otpadom s ciljem smanjenja nastanka otpada, pravilnog odvajanja otpada u kućanstvu, povećanja kućnog kompostiranja i ponovne uporabe predmeta, a sve u svrhu postizanja dugoročnih ciljeva EU – smanjenja količina proizvedenog komunalnog otpada te smanjenja ukupnih količina odlaganja otpada na odlagalište.

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

NEKRETNINE JADRANSKE HRVATSKE

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: