Prezentiran WebGIS sustav Šibensko-kninske županije ‘KonceSEA’

Prezentiran WebGIS sustav Šibensko-kninske županije ‘KonceSEA’
29 lipnja
14:30 2020

Šibensko-kninska županija je, u suradnji s Geodetskim zavodom iz Rijeke, izradila GIS softver za pomorsko dobro i koncesije Šibensko-kninske županije, KonceSEA, koji svim nadležnim tijelima omogućava uvid i korištenje podataka o pomorskom dobru i koncesijama.

Foto: Šibensko-kninska županija (PRess)

“Pomorsko dobro je opće dobro od interesa za Republiku Hrvatsku i ima njezinu osobitu zaštitu. Shvaćajući važnost, zakonodavni okvir i nadležnost na pomorskom dobru, smatramo se odgovornima doprinositi unaprjeđenju istog, a izrada ovog sustava je svakako korak u tom smjeru”, rekao je župan Goran Pauk zahvalivši se svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

WebGIS sustav Šibensko-kninske županije predstavljen je danas u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova – Civitas Sacra, a prezentirali su ga direktor Geodetskog zavoda Damir Delač i voditelj GIS odjela Flavio Mendiković. GIS softver služi kao informatička baza podataka o pomorskom dobru i koncesijama i omogućava njihov grafički i interaktivni prikaz.

Na temelju KonceSEA softvera, izrađen je WebGIS sustava KonceSEA u svrhu omogućavanja uvida i korištenja podataka o pomorskom dobru i koncesijama svih nadležnih tijela, kao što su jedinice lokalne samopurave, lučke uprave, lučke kapetanije, carine itd.

GIS softver za pomorsko dobro i koncesije Šibensko-kninske županije koristi Upravni odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj kao novi alat u svakodnevnom radu, a WebGIS aplikaciju mogu preuzeti obalni gradovi i općine s ciljem nadograđivanja sustava koncesijskih odobrenja čime će se postići transparentnost i jednoobraznost u postupanju dodjele koncesijskih odobrenja na području županije.

“Osim utvrđivanja granica pomorskog dobra kao temeljnog pitanja na kojeg se oslanjaju postupci dodjele koncesija, izrada novih alata pomaže svim subjektima na pomorskom dobru i doprinosi boljem uvidu u trenutno stanje pomorskog dobra”, rekla je pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop, naglasivši kako se ovim alatom, osim samog upravljanja i nadzora na pomorskom dobru, unaprjeđuje i koordinira suradnja svih nadležnih tijela.

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

NEKRETNINE JADRANSKE HRVATSKE

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: