Radovan Fuchs preuzeo resor znanosti i obrazovanja

Foto: Ivana Vranješ

Radovan Fuchs preuzeo resor znanosti i obrazovanja
24 srpnja
11:58 2020

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u petak 24. srpnja održana je primopredaja dužnosti između dosadašnje ministrice Blaženke Divjak i novoimenovanog ministra Radovana Fuchsa.

Tom prigodom Divjak je zaželjela novom ministru uspješan mandat te je dodala da u resor znanosti i obrazovanja treba stalno ulagati.

“Očekujem da se s svim velikim projektima koje smo do sada radili od kurikularne reforme, ulaganje u znanost i inovacije ide dalje. Svaki novi ministar ima i neke svoje projekte, a sigurno da i situacija vezano za korona krizu nameće zahtjeve. Pripremili smo sve što je potrebno da se mirno uđe u sljedeću školsku i akademsku godinu od opreme do edukacije”, rekla je Divjak. Naglasila je da je potrebno i dalje puno raditi.

Novi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs zahvalio je dosadašnjoj ministrici i njezinom timu na uspješnoj organizaciji nastave na daljinu zbog pandemije COVID-19. Izrazio je uvjerenje da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja je značajnom brzinom prešla na online nastavu kao i putem javnog medija.

Što se tiče nastave na jesen, Fuchs je istaknuo da su u igri tri modela nastave, odnosno da će ići svi u školu, da neće ići nitko ili će se ići djelomično. Kako je rekao još će se vidjeti kakva će biti epidemiološka situacija.

Na upit novinara, Divjak je komentirala i mogući otpor reformama.

“Sigurno je da kad dođete u ovako kompleksan sustav kao što je znanost i obrazovanje, ako želite mijenjati stvari postoji puno otpora. Došla sam mijenjati stvari da sustav ide naprijed, da bude bolji, da sliči europskom sustavu. Bilo je onih kojima to nije odgovaralo koji su zazivali reforme, ali su zazirali od njih”, izjavila je Divjak.

Naglasila je da, kada završava svoj mandat, ima ljudi kojima duguje zahvalnost, ali i onih koji su svojim postupanjem pokušali zaustaviti stvari.

“Neće biti jednostavno nastavljati dalje i uvoditi nove promjene, ali važno je da započeti procesi imaju kontinuitet“, poručila je Divjak.

Ivana Vranješ

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: