28. listopada 2020.
SLIDER SVJETLOPIS

'Volim to plavo more' tema je šestog fotografskog natječaja portala 'Glas otoka'

pixabay ilustracija

Veliki značaj fotografiji pridaje portal Glas otoka od prvoga dana svoga postojanja. Ona je sjajan način prezentacije priče nekog otoka, stoga kroz godinu organiziramo fotonatječaje kako bi povezali stanovništvo otoka i tako kreirali jednu zajedničku sliku otočne Hrvatske.
Do sada smo na svih pet fotografskih natječaja imali sjajan odaziv, a sve fotografije, pobjednike i trenutni bodovni poredak možete pogledati u našoj rubrici “Svjetlopis“. Pobjednički radovi sa svakog natječaja krasit će godišnji kalendar za 2021. godinu, a sudionici će dobiti i prigodne zahvalnice i oni najbolji priznanja. Također će se krajem godine glasovima čitatelja birati najbolja od najboljih. Kako bi ste se i vi pronašli među njima, a možda i pobijedili na nekom od natječaja, dovoljno je pratiti nas na Facebook stranici “Glas otoka” i prijaviti fotografiju putem adrese e-pošte glasotoka@gmail.com. Dozvoljeno je prijaviti jednu do dvije fotografije, a sudjelovati mogu svi – profesionalci i amateri koristeći profi fotoaparat, mobitel ili dron. 
Nakon što smo objavili rezultate s posljednjeg foto natječaja “Sreća je na otoku” i najavili sljedeći s morskom temom, u ovom tekstu donosimo nekoliko prijedloga koje motive i tehniku koristiti. S obzirom kako se nalazimo u drugoj polovini ljetne turističke sezone, sada je najbolja prilika da nam u fokusu bude naše lijepo plavo more pa smo natječaj nazvali “Volim to plavo more”. Koliko vi volite more pokažite nam u svojim radovima. Pri odabiru motiva koristite se minimalizmom (nekada je malo zapravo puno) i pravilom trećine. Neka more predvladava u slici, a ideje nastojte dobiti u fotogaleriji niže. Dakle, prolazi sve što ima veze s morem, od plovila do kupača ili podvodnog svijeta. Također jedna od boljih opcija je uslikati refleksiju ili možda mirno more u zalasku. Svakako budite maštoviti i kreativni te nam svoje radove šaljite zaključno s 1. rujna kada će proslavljeni fotografi Sandro Puncet i Maja Kraljik ponovno odlučiti pobjednika ili pobjednicu.

Pixabaypixabaypixabay
(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)