U Hrvatskoj nova 24 slučaja zaraze koronavirusom, povoljna situacija na području Jadranske Hrvatske

Foto (ilustracija): stampar.hr

U Hrvatskoj nova 24 slučaja zaraze koronavirusom, povoljna situacija na području Jadranske Hrvatske
27 srpnja
10:10 2020

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 24 nova slučaja zaraze infekcijom koronaviruom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 807. 

Izradio: Sandro Puncet

Na bolničkom liječenju je 138 pacijenata, a devetero ih je na respiratoru. Oporavilo se 3936 osoba te je do sada nažalost preminulo 139 osoba.
 
Ukupno su testirane 112.834 osobe, od toga 831 u protekla 24 sata.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata, svi ispitani uzorci briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, su negativni. Nema novooboljelih, a izliječene su 2 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 318 osoba.

Primorsko-goranska županija:

Očekujemo izvještaj

Ličko-senjska županija:

Devetnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je  29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U posljednja 24 h nije provedeno ni jedno testiranje uzimanjem uzoraka.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 31 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji imamo jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Bilica, za koju je epidemiološka obrada u tijeku. S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljele su 54 osobe od COVID-19 infekcije. Trenutno je 29 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 119 osoba, od kojih 104 osobe zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama i 15 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Od jučer je uzorkovano 32 uzorka čija testiranja su u tijeku.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću KBC-a Split tijekom jučerašnjeg dana (26.7.2020.)a nakon poslanog priopćenja zaprimili smo obavijest da je starija ženska osoba stara 87 godina preminula u Kliničkom bolničkom centru Split. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 31 obrađenog testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 3 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 2 osobe i iz Otoka 1 osoba. Sve novooboljele osobe i njihovi kontakti se epidemiološki obrađuju. 470 osoba nalazi se u samoizolaciji.

10 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 2 osobe se nalaze na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Hospitalizirana je 1 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5742 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 185 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: