Stožer objavio da se od koronavirusa unazad 24 sata u Hrvatskoj zarazila 41 osoba

Stožer objavio da se od koronavirusa unazad 24 sata u Hrvatskoj zarazila 41 osoba
28 srpnja
10:39 2020

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 41 novi slučaj zaraze novim koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 749.

Izradio: Sandro Puncet

Na bolničkom liječenju su 133 osobe, s devet pacijenata na respiratoru, a 4034 osobe su se oporavile. Nažalost, do danas je preminulo 140 osoba.

Ukupno su testirane 114.090 osobe, od toga 1.256 u protekla 24 sata.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna. Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Jedna od novozaraženih osoba je korisnica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula. U tijeku je epidemiološka obrada, poduzimanje preventivnih protuepidemijskih mjera i uzimanje uzoraka.

Izliječene su 22 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 293 osoba.

Primorsko-goranska županija:

Na području Primorsko-goranske županije danas nema novozaraženih koronavirusom, a 8 osoba je izliječeno. Trenutno su u županiji 24 aktivna slučaja i 126 izliječenih.

KBC-u su trenutno smještene 2 osobe, dok su 22 osobe u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ličko-senjska županija:

Dvadeseti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je  29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U posljednja 24 h provedeno je 18 testiranja uzimanjem uzoraka.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 26 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Jedna je novozaražena osoba na području Zadarske županije. Riječ je o ženskoj osobi s prebivalištem u Zagrebu, gdje će i provesti izolaciju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 159 uzoraka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenata, a u samoizolaciji su 182 osobe.

Do danas je u Zadarskoj županiji izliječeno 150 osoba te u ovom trenutku imamo 24 aktivna slučaja koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji imamo šest novi slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je tri osobe iz Bilica koje su bile u samoizolaciji kao kontakti s oboljelim osobama od COVID-19, jednoj osobi iz Rogoznice koja je izložena infekciji u susjednoj županiji, jednoj iz Šibenika i jednoj iz Kistanja za koje je epidemiološka obrada u tijeku.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljelo je 60 osoba od COVID-19 infekcije. Trenutno je 33 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 122 osobe, od kojih 107 zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama i 15 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer je uzorkovano 62 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 291 obrađenog testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 7 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 3 osobe, iz Sinja 1 osoba i iz Otoka 3 osobe. Od 7 novooboljelih osoba njih 5 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 2 osobe epidemiološki obrađuju.

486 osoba nalazi se u samoizolaciji. 12 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Splita a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 4 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s boravištem u Dubrovniku i mlađoj muškoj osobi iz Metkovića za koje se utvrđuje  epidemiološka veza te mlađoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke i jednoj starijoj muškoj osobi s boravištem u BiH, a koji su se zarazili u Bosni i Hercegovini. Imamo 12 izliječenih osoba i to 7 iz Dubrovnika, 4 iz Župe dubrovačke i 1 iz Ploča.

Hospitalizirane su 2 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5844 uzoraka.  U samoizolaciji se nalaze 183 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno nijedno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: