Na području Hrvatske 71 novi slučaj zaraze koronavirusom

Foto (ilustracija): Pixabay

Na području Hrvatske 71 novi slučaj zaraze koronavirusom
29 srpnja
12:50 2020

U protekla 24 sata zabilježen je 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 753. 

Izradio: Sandro Puncet

Na bolničkom liječenju su 132 osobe, a osam pacijenata je na respiratoru. Oporavilo se   4099 osoba, a dosad je nažalost preminula 142 osoba.

Do sada su ukupno testirane 115.722 osobe, od toga 1.632 u protekla 24 sata.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 290 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 7 pozitivnih. Tri osobe su iz samoizolacije. Kod 3 osobe radi se o uvezenom slučaju. Za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada. U mjerama samoizolacije nalazi se 289 osoba.

Svi uzorci jučer uzeti iz Doma za starije osobe “Alfredo Štiglić” u Puli, su negativni.

Primorsko-goranska županija:

Na području Primorsko-goranske županije danas je jedna novozaražena osoba koronavirusom i pet izliječenih prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 20 aktivnih slučajeva i 130 izliječenih. Ukupno do sada evidentirano je 152 COVID-19 slučaja.

Ličko-senjska županija:

Dvadeset prvi dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je  29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirane su 3 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 20 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom je u dva slučaja utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba ozdravila tako da sada imamo još 23 aktivna slučaja. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 131 uzorak. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenata, a u samoizolaciji su 164 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nemamo novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 33 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 111 osoba, od kojih 99 su kontakti oboljelih od COVID – 19 i 12 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer je uzorkovano 20 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

S područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 26 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju, i to iz Splita 6 osoba, iz Sinja 10 osoba, iz Imotskog 2 osobe, iz Omiša 2 osobe, iz Solina 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Otoka 2 osobe i iz Muća 2 osobe.

Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ.

Od 26 novooboljelih osoba njih 19 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih 7 osoba epidemiološki obrađuje. 14 pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Tri su osobe ozdravile, i to dvije iz Dubrovnika i jedna iz Konavala.

U OB Dubrovnik su hospitalizirane 3 osobe. Od početka pandemije na analizu je poslano 5890 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 175 osoba, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: