Nacionalni stožer izvijestio o novim slučajevima zaraze koronavirusom

Nacionalni stožer izvijestio o novim slučajevima zaraze koronavirusom
30 srpnja
10:25 2020

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježena 5071 osoba zaražena novim koronavirusom, od čega 78 u protekla 24 sata.

Izradio: Sandro Puncet

4178 osoba se oporavilo, a dosad su preminule stotinu četrdeset i četiri osobe.

Do sada su ukupno testirane 117.170 osobe, od toga 1448 u protekla 24 sata.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 171 uzoraka briseva na COVID 19, od kojih je 1 pozitivan. Radi se o osobi koja je u mjerama samoizolacije. Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc, Umag, 1923. godište, s više kroničnih bolesti. Izliječeno je 9 osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

Primorsko-goranska županija:

Na području Primorsko-goranske županije danas nema novozaraženih koronavirusom, dok su 4 osobe izliječene i još jedna jučer popodne. Od  118 uzoraka testiranih tijekom jučerašnjeg dana, svi su negativni.

U županiji je 15 aktivnih slučajeva i 135 izliječenih. U KBC-u su smještene 2 osobe, dok je 13 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ukupno do sada evidentirano je 152 COVID-19 slučaja.

Ličko-senjska županija:

Dvadeset drugi dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je  29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 10 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 20 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je osam osoba pa trenutno imamo još 15 aktivnih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 153 uzorka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenata, a u samoizolaciji je 127 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata imamo tri nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Tribunja, koji je kontakt s prethodno oboljelom osobom; mlađoj ženskoj osobi iz Primoštena, koja je bila izložena infekciji u drugoj županiji te mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište, ali boravi u Šibeniku i koja je bila u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom.

Trenutno imamo 32 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe i dalje liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 42 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Od reaktivacije epidemije u lipnju do danas je oboljelo ukupno 63 osobe. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 117 osoba, od kojih 104 su kontakti oboljelih od COVID – 19 i 13 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Očekujemo izvještaj

Dubrovačko-neretvanska županija:

Očekujemo izvještaj

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: