Nacionalni stožer izvijestio o novim COVID-19 slučajevima

Adobe Stock

Nacionalni stožer izvijestio o novim COVID-19 slučajevima
31 srpnja
09:25 2020

U protekla 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 727.

Izradio: Sandro Puncet

Na bolničkom liječenju je 125 osoba, sa šest pacijenata na respiratoru. Oporavilo se 4267 osoba, a dosad je preminulo stotinu četrdeset i pet osoba.

Do sada su ukupno testirane 118.955 osobe, od toga 1.750 u protekla 24 sata.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 135 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna. U tijeku je epidemiološka obrada. Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni. Izliječene su 2 osobe.

U mjerama samoizolacije nalazi se 230 osoba.

Primorsko-goranska županija:

Na području Primorsko-goranske županije danas je jedna novozaražena osoba koronavirusom koja je kontakt s već poznatog žarišta, a dvije osobe su izliječene, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 14 aktivnih slučajeva i 137 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 12 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ukupno do sada evidentirano je 153 COVID-19 slučajeva.

Ličko-senjska županija:

Dvadeset treći dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je  29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 12 uzoraka brisa.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 15 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, a ozdravilo je još deset osoba pa trenutno imamo pet aktivnih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 110 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenata, a u samoizolaciji su 104 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

Od jučer u našoj županiji imamo jednu novooboljelu osobu od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je starijoj ženskoj osobi iz Knina za koju je epidemiološka obrada u tijeku. Od reaktivacije epidemije u lipnju, u Šibensko-kninskoj županiji oboljele su 64 osobe, a trenutno je 33 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 4 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 122 osobe, od kojih 108 su kontakti oboljelih od COVID – 19, a 14 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 271 obrađenog testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 16 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5 osoba, iz Sinja 4 osobe, iz Selca 1 osoba, iz Tučepa 1 osoba i iz Otoka 5 osoba. Uz 16 novooboljelih pozitivne su i 3 osobe s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije testirane u SDŽ a radi se o štićenicima Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Od 16 novooboljelih osoba njih 13 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju. 532 osobe nalaze se u samoizolaciji.

20 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze COVID-19 infekcijom. Što se tiče dvoje stranih državljana kojima je jučer potvrđena zaraza virusom COVID-19, važno je istaknuti da se radi o osobama koje su testirane zbog obaveze testiranja prije ulaska u RH, a zbog toga što dolaze iz trećih zemalja. Od samog ulaska u RH bila im je određena mjera samoizolacije te se oni i trenutno nalaze u samoizolaciji.

S današnjim danom su i dvije osobe izliječene, obje iz Ploča. Od početka pandemije je analizirano ukupno 6065 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitaliziran je 1 pacijent pozitivan na COVID-19. 

U samoizolaciji su 182 osobe, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: