U deset dana turistički i sanitarni inspektori obavili 142 nadzora, nisu zabilježene veće nepravilnosti

Foto: HRT

U deset dana turistički i sanitarni inspektori obavili 142 nadzora, nisu zabilježene veće nepravilnosti
31 srpnja
14:51 2020

Ukupno 142 koordinirana inspekcijska nadzora u posljednjih 10 dana obavili su sanitarni i turistički inspektori državnog inspektorata, a u akciji kojom se nadzire poslovanje hotela, kampova te luka nautičkog turizma “marina”, kao i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata, priopćio je Državni inspektorat.

Nakon što je glavni državni inspektor Andrija Mikulić sredinom srpnja najavio početak akcije, inspektori su diljem Hrvatske provjeravali spremnost navedenih objekata za vrhunac turističke sezone.

“S ponosom možemo reći kako je Hrvatska u ovom trenutku lider ne samo europskog nego i svjetskog turizma. Naši ugostitelji, a to nam pokazuju i rezultati dosadašnjih nadzora, pripravno dočekuju domaće i strane turiste”, rekao je Mikulić.

Od ukupnog broja nadziranih objekata, najviše nadzora obavljeno je u hotelima njih 81, dok je u kampovima obavljen 41 inspekcijski nadzor. Po prvi puta nadzirani subjekti na stranicama Državnoga inspektorata mogu pronaći i dokument “Elementi kontrole u nadzoru” u kojem je navedeno što inspektori nadziru. 

U 142 koordinirana nadzora zabilježena je 44 povreda propisa, a inspektori su se u čak 36 slučaja vodili načelom oportuniteta te su naredili ispravak nepravilnosti koje su uglavnom otklonjene u trenutku nadzora. Najčešće povrede odnosile su se na manje neusklađenosti sa minimalnim uvjetima te manje nedostatke u nepridržavanju sanitarno tehničkih i higijenskih uvjeta u navedenim objektima.

“Moramo biti zadovoljni što je broj povreda propisa značajno manji nego prošle godine. To je jasan pokazatelj da je novi način rada Državnog inspektorat dobro prihvaćen na terenu”, rekao je Mikulić i dodao kako cilj nije kažnjavati nego potaknuti da se posluje u skladu sa zakonskim propisima.

Koordinirani inspekcijski nadzori turističkih i sanitarnih inspektora se nastavljaju i tijekom kolovoza.

Turistički inspektori u njima prvenstveno nadziru legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta dok sanitarni inspektori nadziru ispunjavanje zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kako bi se izbjegao rizik od zaraze od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: