20. siječnja 2021.
GLAS OTOKA

Jadrolinija zbog pojačanog prometa uvela dodatne linije prema otocima

Zbog pojačanog priljeva vozila u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, Jadrolinija je prema potrebama putnika na velikom broju linija uvela dodatna putovanja.

Naime, kako se navodi u odgovoru koji smo primili iz Jadrolinije, do 13 sati je na liniji Valbiska – Merag uvedeno pet dodatnih polazaka, te su i na linijama Brestova – Porozina i Prizna – Žigljen uvedena dodatna putovanja.
Također, u splitskoj luci su trajekti za sve otoke popunjeni te su do sada uvedena tri izvanredna putovanja za Supetar. Vrlo slična situacija je i u Gaženici gdje su isto tako sve linije prema otocima popunjene.
Iz Hrvatskog autokluba su također izvijestili da je znatno pojačan promet na cestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti. Zbog veće gustoće prometa povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.
Vozače se poziva na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")