Koncertom Zagrebačkih solista otvorene 31. Lubeničke večeri

Foto: Facebook (Lubeničke večeri)

Koncertom Zagrebačkih solista otvorene 31. Lubeničke večeri
01 kolovoza
23:19 2020

U malome mjestašcu Lubenice na otoku Cresu koncertom Zagrebačkih solista otvorene su 31. Lubeničke večeri, održane u nešto drugačijim okolnostima, odnosno pod posebnim epidemiološkim mjerama. 

Foto: Facebook (Lubeničke večeri)

Svečanost je otvorena pozdravnim riječima gradonačelnika Grada Cresa Kristijana Jurjaka te izaslanika predsjednika Republike Hrvatske i savjetnika za kulturu, Zdravka Zime. Nakon što su festivalsku zastavu s glagoljskim slovom “L” na jarbol podigli predsjednik i potpredsjednik Gradskoga vijeća Grada Cresa Marčelo Damijanjević i Patris Salković, službeno su započele 31. Lubeničke večeri.

Foto: Facebook (Lubeničke večeri)

Zagrebački solisti izveli su Mozartov Divertimento u F-duru, Pintarichianu za gudače Borisa Papandopula, Uvertiru iz Sna Ivanjske noći Felixa Mendelssohna, prvi stavak Beethovenove Pete simfonije, te Preludij i Rigaudon iz Holberg Suite Edvarda Griega. Posljednje dvije skladbe mnoge su u publici ponukale da potiho zapjevaju i požele zaplesati, a bili su to Stranci u noći (Strangers in the Night) Ive Robića i Berta Kaempferta, te Tango Carlosa Gardela iz filma Miris žene. Na bis su odsvirali Piazzollin Libertango.

Foto: Facebook (Lubeničke večeri)

Lubeničke večeri, program:

  • 31. srpnja: svečano otvorenje uz Zagrebačke soliste,
  • 7. kolovoza: harmonikaš Dražen Košmerl,
  • 14. kolovoza: Opera bb iz Zagreba s izborom arija iz opera i opereta.

Podsjetimo, svi će koncerti biti na otvorenom i neće se naplaćivati ulaznice kako bi se u potpunosti mogle poštivati protuepidemijske mjere. Svi uključeni u organizaciju festivala, potaknuti primjerom umjetničke ravnateljice Lidije Horvat Dunjko, odrekli su se honorara za ovu godinu.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

kolovoz 2020
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: