U akvatoriju između otoka Šolte i Visa pao s jedrilice i smrtno stradao od propelera

Foto (ilustracija): Pixabay

U akvatoriju između otoka Šolte i Visa pao s jedrilice i smrtno stradao od propelera
02 kolovoza
13:15 2020

U nedjelju, 02. kolovoza oko 11.55 sati, u akvatoriju između otoka Šolte i Visa iz nepoznatih razloga s jedrilice u more pala jedna osoba te je uslijed zadobivenih ozljeda od propelera preminula.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC 0Rijeka) zaprimili su danas, 02.08. u 11.45h dojavu članova posade jedrilice Capella, o smrtnome stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tijekom plovidbe kraj otoka Šolte. O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su sa liječničkom pratnjom žurno isplovili prema poziciji nesreće.
 
Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i aerodromske policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili sa roniocima Specijalne policije MUP-RH te u pratnji zamjenice Županijskoga državnog odvjetništva.
 
Službenici LK Split i LI Milna dolaskom na poziciju teške pomorske nesreće, na oko 0.5 nM sa južne strane otoka Šolte, zatekli su jedrilicu sa preostalim, neozlijeđenim članovima posade (ukupno sedam, uključujući voditelja), dok je tijelo stradaloga člana posade ostalo zarobljeno ispod razine mora, na krmenome dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerojatnije zadobio po život opasne ozljede. Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je smrtno stradanje T.T. (rođen 1994. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, boravio sa ostalim članovima posade, također njemačkim državljanima.
 
Prema iskazu voditelja jedrilice, D.R. (rođen 1986. godine) stradali mladić je, iz za sada neutvrđenog razloga, sa jedrilice pao u more, nakon čega je jedrilica prešla preko njega, a stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je, navodno, zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise. Uzrok ove teške nesreće službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna ustanovit će u okviru očevida, po okončanju policijske istrage, koja ima za cilj utvrditi uzrok smrti i tijek događaja koji su prethodili tragičnom stradavanju.
 
Uz spasilačku brodicu LI Milna prema poziciji nesreće isplovila je i glavni spasilački brod Pojišan, iz sastava LK Split, kako bi pružili podršku u osiguravanju pozicije pomorske nesreće, odnosno, perimetra policijske istrage te očevida koji se ima provesti, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

HEPi

MOBILNA APLIKACIJA MJADROLINIJA

TRAŽILICA POSLOVA

PRETRAGA

IZRADA WEB STRANICA

povoljna izrada web stranica

PONUDA POSLOVA

VREMENSKA PROGNOZA

ZAKON O OTOCIMA

kolovoz 2020
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

GLAS OTOKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

www.glasotoka.hr
%d blogeri kao ovaj: