20. siječnja 2021.
GLAS OTOKA PAG POLITIKA

Gradonačelnik Grada Paga reagirao zbog objave sporne fotografije na portalu Dnevnik.hr

Najmanje devet mladih Nijemaca iz skupine od njih 14 vratilo se s putovanja iz Hrvatske s bolešću COVID-19, barem tako kažu iz Ureda za zdravstvo njemačkog okruga Göppingen, a prenose hrvatski mediji. Još uvijek nije sigurno gdje su se zarazili, odnosno jesu li bolesni došli u Hrvatsku, jer su se simptomi kod prvih pojavili već trećeg dana odmora. Unatoč tome, njemački mediji krivca nalaze u Hrvatskoj, dok gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić zahtjeva od portala Dnevnik.hr da se iz članka o zaraženima maturantima ukloni fotografija paške plaže Prosika.

Priopćenje gradonačelnika Grada Paga prenosimo u nastavku.

“Povodom objavljenog teksta pod naslovom ‘Talijanski i njemački maturanti vratili se iz Hrvatske s koronom-Više od pola novih slovenskih slučajeva iz Lijepe Naše’ objavljenog danas, 7. kolovoza 2020. godine na portalu Dnevnik.hr tražimo da se iz istog članka ukloni fotografija gradske plaže Prosika u gradu Pagu jer se time nanosi velika šteta turizmu grada Paga. Objavljivanje fotografije, ilustracije ‘Turisti na otoku Pagu’, fotografa Dina Stanina iz agencije Pixsell, krajnje je neozbiljno, neutemeljeno i neprovjereno.

Na području grada Paga u protekla 3 tjedna nema oboljelih pacijenata niti pozitivnih osoba na koronavirus–COVID 19. Također, otkazane su sve zabavne i javne manifestacije na administrativnom području grada Paga te nismo poznati kao party destinacija. Na našem području borave turisti koji uživaju u ljepotama i mirnom, obiteljskom odmoru te se kod nas osjećaju sigurno.”

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")